PURJEVARUSTUS OMAAN TURVAKANOOTTIIN

PURJEHDUS ON ELÄMYS,
PURJEHDUS ON NAUTINTO!
SEN OPPII JOKAINEN!

PURJE VIE PUHTAIMMIN MYÖS TURVAKANOOTTIA


TURVAKANOOTTI - SAFE CANOE on Himangan Muovityö Oy:n Heimo Heikkilän kehittämä uusi turvallinen vesilläliikkumisen väline. Ulkomitoiltaan se on vain hieman suurempi, kuin perinteinen inkkarikanootti, mutta yhtä tukeva kuin kaksi kanoottia yhdessä.
Näinhän siinä onkin!!! Turvakanootti on kaksirunkorakenteinen (katamaran) kanootti!! Korkea kölitunneli ja negatiivinen pohjan V-kulma tekevät TURVAKANOOTISTA uskomattoman tukevan. Kallistettaessa toinen ponttooni kantaa kuorman ja toisen ponttoonin pohja liimautuu kiinni veden pintaan. Turvakanootissa voi seisoa ja liikkua vapaasti. Aivan kuin isossa veneessä. Kanoottia voi meloa helposti yksi- tai kaksipäisillä meloilla, sitä voi soutaa kevyesti tai ajaa moottorilla.

Melomassa Soutamassa Leo Lastumäki kanootissa


Tukevuus ja kevytkulkuisuus herättivät ajatuksen kehittää TURVAKANOOTTIIN vielä purjevarustus. Kesän 1999 kokeet osoittivat kanootin turvallisuuden ja toimivuuden myös purjeella. TURVAKANOOTILLA purjehtiminen on yhtä helppoa kuin pyörällä ajaminen. Yhdessä kanootin valmistajan kanssa voimme todeta: "Uusi purjekanootti on syntynyt"

Purjelaudan purjeella Optimistijollan purjeella


Sopivin purje on noin 5 m2 purjelaudan myrskypurje. Se kuljettaa kahden hengen kuorman helposti kevyelläkin tuulella ja on kokeneen purjehtijan hallittavissa vielä kovallakin tuulella. Kevyellä kuormalla nuorten käytössä tai rauhalliseen harjoittelukäyttöön Optimisti-jollan purje on aivan riittävä.
Näin helposti TURVAKANOOTTI muuttuu purjekanootiksi:

Kölisarja kiinnitetään siipiruuveilla keulaan ja purje nostetaan
mastonjalkaan
Peräsimen saranalevyt kiinnitetään kanootin perälautaan ja peräsin
nostetaan paikalleen


TURVAKANOOTTIA valmistus ja markkinointi on loppunut.

Purjevarustuksen valmistaa edelleen Veikkoset Oy.
Soutuveneiden vakioperäsin sopii myös turvakanoottiin ja
madallettu kölisarja kanootin keulaan


email: veikko@veikkoset.fi Puh. Gsm 040 507 4737